W.I.C.
U bent niet ingelogd.


Actuele berichten

06-01-2016 Een nieuw jaar begint met een nieuw tabblad: downloads .

De website heeft een nieuw tabblad: downloads. Achter dit tabblad worden pdf-bestanden aangeboden, die te maken hebben met de gegevens uit de databases.

We beginnen met 2 pdf-bestanden, die betrekking hebben op de Chili-expeditie uit 1643 onder leiding van Hendrick Brouwer. Onlangs verscheen bij de Linschoten-Vereeniging een nieuw deel over deze expeditie. Dat leek me een goede aanleiding om mijn gegevens daarover op mijn website aan te bieden.

Natuurlijk weer geheel gratis. Alleen vraag een kleine tegenprestatie: even inloggen. En voor nieuwe bezoekers is registreren wel eerst nodig. (Maar niet moeilijk.)

Veel plezier ermee!

10-09-2015 Nieuw! Personeel van de eerste of oude WIC (1621-1675) ingevoerd

De website is in zijn geheel verbeterd en aangepast.
Maar de belangrijkste vernieuwing is het nieuwe tabblad Personeel WIC 1621-1675. Daarin is een begin gemaakt van een database met WIC-personeel uit die periode, verzameld uit notariële archieven en andere bronnen.
Tegelijk is hier een scheepsregister aan gekoppeld, waarbij een lijst van opvarenden bij een gevonden schip kan worden weergegeven.

En ook hier geldt: wie ingelogd is, vindt meer informatie.

02-09-2015 Nieuw! Dooplijst en lidmatenlijst 1659-1662 ingevoerd en lidmatenlijsten uit 1730 verbeterd (Ned. Herv. Kerk)

De lidmatenlijsten van de Ned. Herv. Kerk van 1730 zijn opnieuw getranscribeerd. De lijsten zijn vlak na elkaar naar Nederland gezonden en zijn vrijwel identiek. Tot nu toe werd de transcriptie van L. Knappert gebruikt. Daar zitten een aantal fouten in. Enkele namen ontbraken of waren foutief gelezen. De lijsten zijn met de originelen vergeleken en verbeterd. Bij de letterlijke tekst van de inschrijving is ook de versie van L. Knappert weergegeven.

De dooplijst en lidmatenlijst uit de periode 1659-1662 zijn ingevoerd. Het betreft ook hier nieuwe transcripties van de oorspronkelijke lijsten.

  Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 06-01-2016

© Tiemen Bosma
www.westindischecompagnie.info
2012-2018