W. I. C.
U bent niet ingelogd.       
      
Actuele berichten

08-03-2019 Website is weer zichtbaar

Helaas was de website een paar dagen uit de lucht door een fout bij een webhost. Ook emailcontact was onmogelijk. Erg vervelend. Maar het probleem is opgelost.

Mijn wens is, dat de website nog lange tijd in de lucht blijft. Dus voor de trouwe volgers: dit is hopelijk het laatste grote incident.

22-02-2019 Nieuwe doopgegevens toegevoegd: R.K. dopen Curaçao 1768

Ik heb een begin gemaakt met het invoeren van dopen op de website uit het Rooms-Katholieke doopboek van 1768-1771. Het grootste deel betreft slavenkinderen, maar ook de vrije kinderen en ouders worden genoemd. Toch zijn vermeldingen van vaders zeldzaam.

Veel slaven hebben dezelfde voornamen. Dat maakt identificatie moeilijk. In dit boek worden meestal de slaveneigenaren genoemd. Dat kan helpen bij het zoeken naar familieverwantschap.

Het boek is in het Latijn geschreven en de namen worden dan ook in het Latijn weergegeven, ook als men een Nederlandse naam had.
Om het zoeken naar slaveneigenaren wat makkelijker te maken, is er bij de downloads een voorlopige lijst te vinden, die automatisch zal worden aangevuld, als er nieuwe namen in de database worden toegevoegd.

Het ziet er naar uit, dat dit een langdurig project gaan worden, met duizenden namen.

26-01-2019 De website is aangepast en werkt weer

Na een nieuwe verhuizing werkt de website weer naar behoren.


  © Tiemen Bosma
www.westindischecompagnie.info
2012-2019
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28-03-2019