W. I. C.
U bent niet ingelogd.       
      
Actuele berichten

23-04-2019 Nieuwe doopinschrijvingen toegevoegd uit het R.K. doopboek 1768-1771 van Curaçao

Sinds het vorige bericht zijn weer ruim 200 doopinschrijvingen toegevoegd. Dat betekent meer dan 1000 namen. Ook is de pdf met slaveneigenaren uitgebreid (zie Downloads).

Veel plezier bij het speuren naar nieuwe gegevens!

30-03-2019 Nieuwe tabblad - Zeelieden van Curaçao

De website heeft wat cosmetische veranderingen ondergaan. Zo zijn een aantal tabbladen verdwenen en naar header verplaatst:
   inloggen / uitloggen
   registreren / gegevens beheren
   contact
   help.

Nieuw is het tabblad Curaçao Zeelieden 18de eeuw. Hierachter bevindt zich een (groeiende lijst van zeelieden die in verschillende archieven en archiefstukken werden gevonden. Vooralsnog worden de namen, het jaar van het archiefstuk en het schip weergegeven. Voorlopig richt ik me op het invoeren van nieuwe namen om tijd te besparen.

Dat geeft geregistreerde bezoekers de mogelijkheid om de verder gegevens aan te vragen. Te denken aan het soort archiefstuk, de vindplaats en of er verdere informatie over de persoon is te vinden.

De namen betreffen zowel vrije zeelieden als slaven. In de literatuur zijn verschillende lijsten gemaakt van schepen, eigenaars en schippers. Mijn bedoeling is ook de andere bemanningsleden van hoog tot laag te vinden. Dus zoek ik vooral naar monsterrollen of aktes, waarbij alle zeelieden worden genoemd.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen.

23-03-2019 Verbetering website

De komende tijd wordt er gewerkt aan de verbetering van de website. Uiterlijk zullen er wat veranderingen komen en ook zijn nieuwe tabbladen in de maak.

Mogelijk treedt er hier en daar tijdelijke een storing op bij een tabblad. Maar die zullen van korte duur zijn.


  © Tiemen Bosma
www.westindischecompagnie.info
2012-2019
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28-03-2019